Център за обществена подкрепа, Общински съвет по наркотични вещества и отдел „Култура” на Община Габрово Ви канят в новосформирания лекарски екип, който си е поставил за цел да картотекира всички хора с диагноза „Габровец”. Повод за амбициозното и нелеко начинание е 155-тата годишнина от обявяването на Габрово за град.

От днес до края на годината предстоят поредица от диагностични кампании и профилактични прегледи на хора, без оглед на адресната им регистрация. Показателите, които ще се следят, са чувство за хумор, прагматичност, изобретателност и пестеливост.

Идеята на общинските структури е да обединят усилията си и да съберат на едно място съдби, пътешествия и приключения на габровци по света. И още – техните поучителни, весели или тъжни истории, техните добри послания към родния град и хората, живущи в него, техните мечти за бъдещето на Габрово, надеждите или страховете им.

Картотеката ще послужи за основа на сценария, по който в края на годината ще бъде създаден спектакъл в чест на годишнината на Габрово-град. Спектакъл на талантливи и можещи артисти, на успели габровци по света, на свидни спомени за родното място, на смели начинания, свързани с близкото и далечно бъдеще на един от най-ярките като характеристики градове на България!

Всичко за кампанията следете на фейсбук страницата на Община Габрово  -  тук