Времето в община Габрово e ясно и студено . Височината на снежната покривка е 2-3 см. Духа северен  вятър със скорост 1,3 м./сек. Температурата на въздуха, измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 6°С . Влажността на въздуха е 70 %. Проходът Шипка е нормално проходим при зимни условия Пътната настилка е почистена и опесъчена. Температурата на въздуха е минус 14° С. Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС с общо тегло над 12 тона. Пътят за м. Узана също е почистен и проходим при зимни условия. В района времето е тихо, видимостта е добра. Температурата на въздуха е минус 14°С. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са  почистени и  проходими при зимни условия.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. Топлофикация Габрово” ЕАД, Хлебозавод „Габрово” и ВиК Габрово изпълняват нормално своите задължения. От „Енерго-Про” АД съобщават, че няма потребители, лишени от ток.

Прогноза:

С умерен  вятър от север ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността ще е разкъсана, над много райони намаляваща през деня и до слънчево. По-значителни увеличения ще има след обяд. Ще остане студено с максимална температура около минус 1° и 0°, но вятърът ще създава усещане за доста по-студено време.

В планината ще духа силен, по откритите и високи части и бурен североизточен вятър, който през деня ще отслабне. Облачността ще е разкъсана, след обяд намаляваща до слънчево. Максимална температура на 1200 места около минус 7°, на 2000 метра – около минус 13°. Атмосферното налягане ще продължи да са повишава и след обяд вече ще е по-високо от средното за месеца.

При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112;

Радиационният фон, измерен тази сутрин е 0,020 мр./час и е нормален, естествен фон за община Габрово.

Наличните водни количества в яз. Хр. Смирненски са 17, 2 млн. куб. м.

  

Норвежки опит за Габрово в сферата на енергийната ефективност
10 февруари 2015
В седмицата на любовта и виното ви каним на кино!
11 февруари 2015