В очакване на петото издание на Международния фестивал на комедйното кино „Смешен филм фест”, което ще се проведе от 21 до 27 октомври,  Община Габрово стартира нова инициатива - „Смешен филм фест гостува”. Първата изнесена прожекция ще бъде в салона на Народно читалище  „Христо Смирненски 1949”, квартал Русевци.

На 18 октомври от 18 часа жителите на квартала ще има възможност да усмихнат съботната си вечер с филм от конкурсната програма на Смешен филм фест 2012 - „Служебен роман. Наши дни”, копродукция на Русия и Украйна.

По мнението на кинокритиката филмът е изключително успешен римейк  на кинохита на големия Елдар Рязанов - „Служебен роман”.  Новата версия на добре познатата през 70-те години на 20 век романтична история доказва, че през годините се променя само „обвивката”, а човешките взаимоотношения и любовта са си все същите.

Входът е свободен, а прожекцията се осъществява със съдействието на Руски културно-информационен център – София.

И още едно гостуване – ден след българската си премиера, в рамките на Смешен филм фест 2014, кипърският филм „Блок 12” на режисьора Кирякос Тофаридис ще бъде представен в Дом на киното – София.