По време на четвъртата международна годишна конференция „Устойчиво развитие на строителния сектор“, кметът на община Габрово Таня Христова получи отличие в категорията Правителствена инициатива за насърчаване на устойчивото развитие.

Събитието, което бе част от Световната седмица за устойчиво строителство се организира от Български съвет за устойчиво развитие и е платформа за обмен на професионална експертиза, насърчаване на политики и генериране на бизнес идеи.

По време на форума международни експерти, водещи компании и представители на научни среди споделиха своята професионална експертиза, международни практики и иновативни решения за устойчиво строителство. Сред дискутираните теми бяха инструментите за дългосрочно гарантиране на качеството и устойчивостта на недвижимите имоти и инфраструктура; строителните продукти и технологии в контекста на устойчивото строителство и добрите практики в тази област.

Българският съвет за устойчиво развитие постави началото на нова инициатива, чрез която бяха наградени най-добрите бизнес организации, зелени строителни проекти и правителствени инициативи за своя принос към насърчаване на устойчивото развитие.

 

 

 

 

Забранява се продажбата и употребата на алкохол на обществени места в изборния ден
29 Септември 2014
Днес е крайният срок за подаване на предложения по инициативата Start Up
30 Септември 2014