На 28-ми септември, от 11 часа, в Градинката с мечето ще се състои финалното събитие по проект „Приеми ме на село”. То ще представи на обществеността постигнатите резултати, свързани с предаването на знания и умения между поколенията. По иновативен и атрактивен начин ще бъде представено културното наследство, специфичните традиции и обичаи на българското село и ще се популяризира идеята за привличане на младите хора към грижата за нашето културно наследство. Ще бъдат демонстрирани традиционни занаяти, в които са обучавани младежите, ще има и изложение на предмети, направени от тях по време на обученията им в различните направления.

Фотоизложба ще представи незабравими мигове от престоя на „внуците назаем” в селата Зая, Байкал, Стоевци, Новаковци и Богатово. Баби и внуци вече подготвят „Кетъринг по селски” - местни специалитети, приготвени с любов и майсторлък. Гостите от Байкал ще готвят на живо, а менюто им изцяло ще е подчинено на най-характерното за техния регион – речната риба.

Всички участници в проекта приеха да се включат в кампанията „Място в сърцето” , която е свързана с набиране на средства за градинката с мечето. Ето защо финалното събитие по проекта ще мине под знака на дарителството.

Каним всички, които поне един път са имали среща до мечето, да дойдат отново на среща в неделя, 28-ми септември, от 11 часа.

"Чети с мен" в неделя, в Габрово
24 Септември 2014
От 2015 г. в Габрово ще функционира модерна и надеждна пречиствателна станция за отпадъчни води
25 Септември 2014