Кметът на Община Габрово Томислав Дончев изпрати благодарствени писма до собствениците на имоти в централната градска част, изпълнили предписанията на Общината относно естетичния вид и безопасността на сградите, в които живеят.

„Като гражданин и кмет на Габрово високо оценявам всяка инициатива за чист и приветлив роден град с подобаващо красиви и поддържани сгради”, се казва в писмото на кмета.

„Приветствам усилията Ви да подобрите външния вид на мястото, в което живеете, и да го направите по-безопасно. Всяка сграда има свой срок на живот, но когато е занемарена от стопаните си, е преждевременно обречена на гибел. Имайки предвид стореното от Вас, съм оптимист, че в Габрово красивите сгради ще стават все повече. Благодаря Ви за проявената гражданска съвест, защото това не е въпрос само на личен престиж, но и на местна идентичност”, се посочва още в писмото.

В началото на месец юни тази година, Община Габрово изпрати писма с предписания до собственици на сгради с фасади в лошо състояние. При извършените тогава огледи бяха констатирани проблеми, сред които: течове от покривите, олющена боя, паднали бетонни парчета и мазилка, която на места е до тухла. Общо 34 собственика получиха индивидуални предписания в зависимост от проблемите и сроковете, за които могат да ги отстранят. До 31 октомври 2009 г. – крайният срок за привеждането на фасадите в добър вид, общо 28 собственика са ремонтирали фасадите на домовете си, а 6 не са предприели никакви действия.

Паркът на смеха стана видим и през нощта
22 декември 2009
Честито Рождество Христово!
28 декември 2009