Седем двойки с репродуктивни проблеми получиха финансова подкрепа от бюджета Община Габрово на обща стойност 6 000 лв. Средствата са за финансиране на извършени изследвания и манипулации, предшестващи ин-витро процедурата.

На първото заседание на Комисията за тази година бяха разгледани постъпилите от началото на 2014 г. заявления и беше определен размерът на подпомагането, което вече получиха всички, подали документи двойки. След промяната в Правилника за финансово подпомагане на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми, заявления за финансова помощ се приемат целогодишно и изплащат периодично. Миналата година бяха подпомогнати общо 21 двойки, който получиха средства в размер на 14 996 лв. Три от двойките се радват на четири здрави бебета, сред които една двойка близнаци.

Тази година от 7-те подпомогнати двойки две двойки очаква още четири бебета, сред които и тризнаци. Общият бюджет за финансова помощ на двойките с репродуктивни проблеми с решение на Общински съвет – Габрово е 15 000 лв. Средствата за подпомагане на семейство или двойка са в размер до 1000 лв. годишно.

Заявления за кандидатстване за финансова помощ се подават деловодството на Община Габрово, повече информация на тел. 066 181 390 - Невяна Башлиева.

Конкурс за стартираща бизнес инициатива на млад предприемач
18 юни 2014
Джаз-проект „Вчера, днес, утре”
18 юни 2014