От петък до неделя в Габрово ще се проведат финалите на ученическите игри по хандбал при момичетата V – VII клас.

Надпреварата ще се състои в спортна зала „Орловец“, а в битката за медалите ще спорят шестте най-добри отбора от страната в тази възрастова група, преминали успешно общинските, областните и зоналните първенства.

Това са съставите на СОУ „Ангел Каралийчев” (Стражица), СОУ „Иван Вазов” (Поморие), 54 СОУ „Св. Иван Рилски” (София), СОУ „Васил Левски” (Опака, обл. Търговище), ОУ „20 април” (Панагюрище) и домакините от училище „Неофит Рилски“.

В първата фаза отборите ще бъдат разделени в две групи. Срещите в тях ще се изиграят в петък от 9.30 до 12.00 и от 15.30 до 18.00 часа. В събота, 7-ми юни, ще се проведат три мача – двата полуфинала и срещата за 5-6-то място, в която ще се срещнат тимовете, заели трети места в двете предварителни групи. В неделя, 8-ми юни, в 9.30 ще започне двубоят за бронзовите отличия, а от 10.45 е сблъсъкът за шампионския трофей.

Финалният турнир в Габрово ще се проведе под патронажа на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи”, Общинa Габрово и ученически спортен клуб „Габрово“."

Фото изложба „Пещерите и ние“ се открива в ХГ „Христо Цокев”
5 юни 2014
Удължават срока на проект „И аз имам семейство“
6 юни 2014