От вчера обединено детско заведение „Дъга” разполага с нов, модерен учебно-занимателен център за работа с деца. В него малчуганите от детската градина, както и тези от другите детски заведения в града, ще могат да се веселят и да играят, да празнуват рождените си дни, но и да се учат как да разказват приказки и да правят театрални постановки.

Центърът ще се използва и за провеждане на родителски срещи, семинари и различни прояви. Закупен е мултимедиен проектор, с който ще бъдат прожектирани образователни филми и детско кино. Помещението е ремонтирано с финансови средства от бюджета на детското заведение. Боядисването, лепенето на тапетите и декорациите пък са дело на съвместните усилия на персонала и на част от родителите.

 

През тази година в детската градина бяха извършени строително-ремонтни дейности, като са подменени старите дограми с PVC профили и вратите с АL профили. Средствата за ремонта бяха осигурени от общинския бюджет за 2009 г.

На празненството по случай новата придобивка възпитаниците на ОДЗ „Дъга” запознаха гостите с правилата за използване на детския център, посъветваха ги как безопасно да се движат по улиците и изиграха няколко танца. Представители на Община Габрово и Регионалния инспекторат по образованието заедно с новия заместник-кмет по образование, култура и социални дейности Николай Сираков, уважиха събитието и поздравиха присъстващите за техния ентусиазъм.

Стартира обществената трапезария
1 декември 2009
Откриване на Център за деца-аутисти
7 декември 2009