Община Габрово уведомява жителите на град Габрово, че е въведена временна организация на движение по ул. „Стара планина”, ул. „Първи май“ и паркинга зад магазин СБА.

Ограничението е във връзка със строително-монтажни работи по интегрирания проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда – обект 1 „Реконструкция на улица Софроний Врачански“ гр. Габрово, ЦГЧ – Изток.

Срокът на действие на временната организация на движение е от 19 март до 12 май 2014 г. включително.

Движението на моторни превозни средства ще се осъществява съгласно одобрен проект за организация на движението, съгласуван със сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Габрово, при спазване на изискванията на Наредба № 3/16.08.2010 г. за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по улиците и пътищата.

Изпълнителят на строителните дейности „ДЗЗД Лимк – Габрово” се задължава да осигури достъп за автомобили със специален режим на движение – противопожарна безопасност, спешна медицинска помощ и други, както и да постави знаци и светлини, сигнализиращи всички изкопи. За живеещите в района и търговците ще бъде осигурена възможност за достъп до сградите и до търговските обекти.

Община Габрово се извинява са създаденото неудобство и призовава водачите на пътни превозни средства и пешеходците да се движат с повишено внимание, спазвайки въведената временна организация.

Улиците „Тракия“ и „Омуртаг“ с нова асфалтова настилка
19 март 2014
На сафари с „Кумба“ и приятели
20 март 2014