Лидерът на габровския автомобилен клуб „АРА Моторспорт“ Атанас Божилов спечели титлата от националното пистово първенство в клас Х4. Това стана буквално в последния момент, в заключителния старт за сезона в гръцкия град Серес. Преди него Божилов имаше само половин точка аванс пред Ивайло Петков. От това кой ще завърши на по-предна позиция на гръцката писта зависеше при кого ще отиде златото. Късметът беше на страната на габровския пилот, защото неговият конкурент бе дисквалифициран от спортните комисари за задминаване при развят жълт флаг.

Това е първа шампионска титла за Божилов в клас Х4 и тя дойде след един изключително труден сезон, в който пилотът на „АРА Моторспорт“ имаше много технически проблеми със своята „Тойота Селика GT4“. За да не запише нулев резултат и да вземе ценни точки за крайното класиране в Серес, както и в първото състезание на писта „Дракон“, Божилов се състезава с доста по-слабата като мощност „Хонда Сивик“.

„Щастлив съм от успеха, защото това беше едно наистина много трудно първенство за мен. В началото на сезона ъпгрейдвахме „Тойота“-та до 580 конски сили, но автомобилът започна „да боледува“. Появяваха се доста проблеми, с които благодарение на компетентните намеси и усилия на механиците Христо Димитров и Йордан Миларов успявахме да се справим, но все пак аз трябваше да се боря с автомобила и направих някой неуспешни стартове. За да остана в борбата за титлата направих и два старта с много по-слабата като възможности и мощност за Х4 „Хонда Сивик“. Този автомобил обаче се е доказал като боец и с него успях да покажа пилотските си умения. В крайна сметка сезона завърши с титла, което е повече от добре на фона на проблемите от техническо естество, които имахме“, коментира щастливият шампион.

Към първото място в Х4 Божилов прибави и трето от общото подреждане за група Макси. Габровският пилот приключи сезона и като вицешампион от планинския шампионат по автомобилизъм в Х4.

Успехи за габровския бадминтон на Балканското първенство
15 ноември 2013
До 26 ноември 2013 г. ще се приемат искания за узаконяване на незаконни строежи
15 ноември 2013