Гост на поредния „весел четвъртък” в Дома на хумора и сатирата на 22 октомври ще бъде изтъкнатият художник Драган Немцов. Роденият в Габрово творец ще представи своя самостоятелна изложба живопис „Реално и фантазно”. В нея са включени над 100 платна, изпълнени с различни техники - акварел, акрил, компютърна обработка. Преобладават тематични поредици от произведения, обединени в обща идея и съдържание, сред които Габрово, Етър-а, Габровски образи, София – забележителности, Летящи книги, Образи от САЩ, Зодии, Свободна фантазия.

Изложбата „Реално и фантазно” е нетрадиционна по своето съдържание. В нея реалното е показано чрез снимки на обекти, а до тях са фантазните рисунки, в които въображението и четката на твореца са променили реалните образи. Някои творби поднасят доза закачка с оригинално използвани фотографски техники и компютърна рисуваща програма. Рисунките с акварелни и акрилни бои са свързани с фантазното, като неотменим белег на изобразителното творчество. Фотосите в изложбата са дело на друг известен и талантлив габровец – фотографа Илко Немцов, брат на художника.

Творбите в изложбата впечатляват със свободната игра на въображението върху платното и са своеобразен израз на отношението на художника към заобикалящия ни свят и на надеждата, че един ден духовността ще възтържествува. Изложбата ще бъде открита на 22 октомври 2009 г. от 17.30 часа в зала 6 на Дома на хумора и сатирата в Габрово.