На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

На този ден обществото отдава своята почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ, с което допринасят светът да се превърне в по-мирно и безопасно място.   Eкипът и доброволците на ИМКА – Габрово, заедно с Националния Алианс за работа с доброволци, отбелязват за тринадесети пореден път Международния ден на доброволците.

Празничната церемония за награждаване на Доброволци на годината ще се състои в петък, 7 декември, от 18 часа в залата  на 3-я етаж  на Художествената Галерия в Габрово. Програмата  включва -  Официална церемония  за награждаване и  празнична програма.

На церемонията са поканени представители на организации и институции от региона, които работят с доброволци, представители на местните центрове за работа с доброволци в Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново. Малко преди официалната церемония ще бъдат представени  успешни практики, свързани  с работата  на доброволците, както и ефекта  от тяхната работа.