Казахстанецът Арман Камишев от отбора на „Астана” спечели третия етап от 62-ата колоездачна обиколка на България, който беше с дължина 97 километра от Троян до Габрово. Камишев измина разстоянието за 2 часа, 13 минути и 14 секунди, като успя да излезе първи в масов финален спринт на основната група. Втори и трети се наредиха германците Ерик Молс и Кристоф Шпрингер.

Желязната колона от 22 отбора бе посрещната вчера на пл. „Възраждане”, където, на церемония пред Общинската администрация, заместник-кметът Климент Кунев награди призьорите. След като поздрави участниците, припомни историята на традииците в габровското колоездене и пожела успех в следващите етапи, господин Кунев връчи и четирите лидерски фланелки.

Сергей Помошников от Русия запази жълтата фланелка – за временен водач в генералното класиране, зелената – за най-добър катерач, облече Артьом Теслер от Украйна, най-активният състезател Никита Умербеков от Казахстан облече фланелката с червен цвят, бялата – за най-млад участник, заел най-предна позиция в генералното класиране до момента, отиде отново при Сергей Помошников.

На награждаването в Габрово бе връчена и премията на севлиевския кмет д-р Иван Иванов от 2 000 лв. на Евгени Балев, който се състезава за румънския отбор „Туснад”.

В сравнително краткия и равнинен етап, малко след Ловеч, напред се откъснаха 20 състезатели, сред тях и Мартин Грашев от Несебър. Преди Севлиево те бяха застигнати от основната група. Веднага след града, при село Драгановци, други трима опитаха да атакуват – Игор Боев от „Катюша”, Андрий Василюк от украинския клуб „Колос” и полякът Марчин Псапа от „Марк О'Поло”. Атаката им  обаче се оказа неуспешна.

Днес, в 15.30 часа, на пл. „Възраждане”, ще бъде даден стартът на четвъртия етап Габрово – Трявна, като обиколният маршрут включва 100 километра. Преди да стартират, участниците ще получат парични премии за класирането им в третия етап. Колоездачите ще преминат по ул. „Брянска”, ул. „Христо Смирненски”, великотърновско шосе, главен път Габрово – Велико Търново. Ограниченията на транзитното и локално движение на всички превозни средства ще бъдат въведени около 15.00 часа и ще важат до изтегляне на колоната.

На 12 септември, по време на петия етап /Трявна – Стара Загора/, за времето от 15.30 часа до изтегляне на колоната през прохода Шипка, ще бъде преустановено движението по маршрута: Трявна - с. Жълтеш – Габрово – пл. „Бичкиня” – бул. „Столетов” – изход по посока връх Шипка.

С цел недопускане на пътни инциденти, Областна дирекция на МВР – Габрово призовава участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения и да изпълняват указанията на полицейските служители.

Национална екоинициатива „Узана 2012”
11 Септември 2012
Картини на деца от Аалст в болница "Д-р Тота Венкова"
11 Септември 2012