Община Габрово извършва зацветяване два пъти в годината – през пролетта и през есента. Текущото поддържане на озеленените площи в град Габрово до края на годината е възложено на „Консорциум паркове и озеленяване” и „Благоустрояване” ЕООД.

Централната градска част се поддържа интензивно от Консорциума и включва 11 обособени озеленени площи на площ 33 дка с разположени в тях 190 кв.м цветни фигури. Като част от лятното зацветяване до 10 юни цветните фигури са зацветени със 7300 броя летни разсади от видовете тагетес, салвия, газания, петуния, целозия, торения, импасианс, антиринум, вербена, далия, биденс, карамфил.

„Благоустрояване” ЕООД поддържа 38 обособени озеленени площи на площ 138 дка с разположени в тях 38 броя кашпи. За празника на Габрово кашпите са зацветени с 600 броя цветен разсад от видовете тагетес и алисум.

Габровци обичат цветята и заслужават удоволствието да се радват на повече и по-разнообразни цветни фигури в озеленените площи, но за някои откраднатото цвете лесно се прихваща и е без пари. Трудно се създава красота, без съзнанието тя да бъде опазена и съхранена.

Вгледайте се във фигурите – колко много липсват 10 дни след засаждането им...