На 6 октомври, на крайречната улица „Аврам Гачев“, габровци и гостите на града ще имат възможността да участват в един по-различен и нетрадиционен карнавал, който освен с нетипичното си за провеждане време ще изненада зрителите и с новата си форма на провеждане. На новоизградената улица ще бъдат разположени като в отделни сепарета 30 карнавални картини, около които хората ще могат свободно да се разхождат и да участват в тях колкото пожелаят.

Темата на октомврийското събитие е “Карнавалите по света и у нас”. Идеята е да се покаже тяхното многообразие и как различни хора интерпретират едно и също събитие по различен начин. Всеки който желае ще може да си направи снимка като стане част от картината, ще може да се включи в песните и танците покрай карнавала в Рио, Мексико или Венеция, ще се опита да постои поне минута неподвижно като живите статуи или да се повесели с клоуните на крайречната улица.

На различни места по трасето ще има специално изработени макети с отвор за лицето, а за най малките е предвидена отделна сцена, където обучени аниматори ще забавляват малчуганите.

И тъй като до 6 октомври има почти цял месец , организаторите на събитието ще започнат да подгряват габровската публика с изнесени представления по кварталите на града. Първата изява е тази събота, 8 септември, от 14 часа в АЕК „Етър“.

Заповядайте !

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри Международния панаир на занаятите
6 Септември 2012
Църквата в село Мичковци отново отвори врати
9 Септември 2012