С прожекция на българския филм „Кецове” на режисьорите Валери Йорданов и Иван Владимиров ще бъде открито днес третото издание на София Филм Фест в Габрово. Специално за да се срещне със зрителите на прожекцията ще присъства един от изпълнителите на главните роли във филма - младия актьор Иво Аръков. Филмът е носител на следните награди и номинации: Москва '11 – Почетен диплом на журито, наградата на Федерацията на руските киноклубове и номинация за “Златен Св. Георги”

Третото издание на „София Филм Фест на път” ще се проведе от 14 до 17 юни. Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на община Габрово и София Филм Фест/Арт Фест, с подкрепата на програма МЕДИА Мундус на Европейския съюз и Националния филмов център.

„София Филм Фест в Габрово” е част от проекта „Операция КИНО”, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2010 г. насам. Той включва издания на София Филм Фест в София, Бургас, Пловдив и Варна през март, както и в още няколко града в България през годината – фестивалът в ГАБРОВО отбелязва началото на филмовото лято на 2012 година.

Началото на прожекцията е от 19 часа в Зала „Възраждане”.

Входът за всички киномани е СВОБОДЕН.