За пръв път тази година Община Габрово развързва кесията, за да извади от там едни 1000 лева и да ги даде на тези, които по своя воля и със своя идея влязат в карнавалното шествие.

Това  за волята и идеята, разбира се, не е достатъчно. Нужно е още – това, което сте измислили да е поне толкова забавно и смешно, колкото забавен и смешен е габровски виц, да е изработено толкова качествено и с вкус, поне колкото качество и вкус са нужни, за да защитиш марката „Стара планина” и накрая – да е поднесено на зрителите толкова зашеметяващо, поне колкото зашеметяващо би било, ако чукът на Рачо Ковача се стовари отгоре ви.

А сега по-сериозно, започвайки от най-важното - това с 1000-дата лева не е габровска шега. Наградата с този размер може да спечели всеки, който заяви желание да участва в шествието на 19 май / сам или с щурата си компания/ със своя оригинална и непременно смешна идея. За предпочитане е да заложите не само на атрактивен костюм, но и на запомнящ се сюжет, да ползвате артистизма си, наравно с ума, да не подценявате зрителите и още по-малко - журито.

Журито ли? Ами то ще е в състав, блестящо подготвен по конспект от 100 точки на тема: Правене на карнавали в България и по света.

И накрая още по-сериозно. Всички желаещи да се включат в благородната надпревара трябва да се легитимират като такива в отдел „Култура” в Община Габрово най-късно до 10 май.

Отговор на всички въпроси, възникнали в следствие на неяснотите в горепосоченото, може да получите на телефон: 066 / 818 309 и на електронен адрес е.vlaeva@gabrovo.bg.

„Миграцията на паламуда”
10 април 2012
В очакване на Карнавала в Габрово
10 април 2012