Природосъобразният начин на живот отново ще е актуалната тема по време на екобазара, който ще се проведе на 20 април (петък) 2012 година в Габрово. Мястото остава същото като миналата година – площад „Възраждане“, а поводът е световният Ден на Земята, който се чества на 22 април.

Екобазарът отново ще ни накара да се замислим за това как стопанисваме своята планета – къде и как изхвърляме отпадъците си, какво правим, за да опазим природата и не не последно място как се отнасяме и към своето тяло, към храната и душата си.

Ще ни предложи различни инициативи, свързани с екологичния начин на живот и идеи за хармонично съжителстване с природата, духовни практики, книги на екологична и здравословна тематика.

Нa щандовете ще можете да намерите различни биопродукти – козметика, перилни препарати и храни – някои от които не съвсем познати и използвани в нашата кухня. Ще можете де си купите билки, сирене и мед, произведени без химикали и лекарства, да спечелите награди, получите подарък или да откриете интересно място за прекарване на свободното си време.