Дирекция Природен парк „Българка” ще отбележи второто издание на Националния ден на природните паркове на 23 май 2009 г. от 10.30 часа на южния паркинг на АЕК „Етъра”. Осигурен е автобус, който ще тръгне в 10 часа от спирката пред Областната управа в Габрово.

Кампанията по отбелязване на Националния ден на природните паркове в България цели почистване, подобряване и обновяване на инфраструктурата и маркировката на маршрутите и местата за отдих в 11-те природни парка в България. Тя се провежда в партньорство с международната природозащитна организация WWF и GLOBUL. Очаква се на 23 май 2009 г. в инициативата да се включат хиляди доброволци и граждани, известни личности от страната и дипломати от посолства на различни държави.

Природните паркове са най-посещаваните защитени природни територии в България и посрещат 10 милиона души всяка година.

По време на инициативата на Природен парк „Българка” в Габрово ще бъде извършено почистване на входа на туристическата пътека „Етъра – Соколски манастир”, района на паркинга на АЕК „Етъра”, поречието на река Сивек, както и довършителни дейности на инфраструктурата на нов образователен маршрут. Мероприятието ще завърши с веселие в Кметство Чарково.

Карнавал 2009 в снимки
19 май 2009
Кампанията „Шофирай отговорно” в Габрово
22 май 2009