Баба Марта още не е дошла, но характерът й вече започна да се проявява. След слънчевия и топъл уикенд, на който за съжаление снежната котка не можа да издържи, в Габрово вече вали сняг.

Синоптиците обаче обещават по-хубаво време за първи март, дори с известна доза слънце. Как да го оползотворим?

В 13.00 часа в Етъра ще е интересно за децата. Те ще могат да изработят собствена мартеница от вълна. В хотел „Странноприемница” започва изложбата „Мартенска обредност”, по време на която ще бъдат обявени и победителите от конкурса за мартеница.

В 17.00 часа на площад „Възраждане” ще започне заплитането на най-дългата жива мартеница - с помощта на оркестър Габрово и фолклорните състави на града. Ще се радваме на всеки включил се!

В 18.00 часа празникът продължава в зала „Възраждане” със заключителен концерт-спектакъл по проекта „150 години по-късно”.

По същото време (18.00 часа) в жълтата зала на Дом на културата ще започне класова продукция на музикалния отдел на ДФА „Габровче”.

Освен това, ако имате път към Узана, вече е традиция Посетителски информационен център „Узана” да организира работилница за мартеници за почиващите и гостите в местността. От 01 до 03 март 2012 г., включително, всички желаещи могат сами да си направят мартеница, която да си вземат за спомен.

Така че - очаква ни весел и слънчев първи март!