От 12 часа днес, 08.02.2012 г., започва поетапно освобождаване на тежкотоварния трафик над 10 тона на територията на страната, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. При необходимост и по преценка на директорите на съответното областно пътно управление и съгласувано със съответната областна дирекция на МВР ще бъдат въвеждани временни организации на движението.

Поради силни снегонавявания и намалена видимост са затворени пътищата за всички МПС в областите Русе, Разград, Силистра и Шумен, като участъкът Шумен-Варна е отворен за движение на МПС. В Шуменска област пътищата по основните направления се поддържат проходими, за да може при необходимост да преминават товарни автомобили със стоки от първа необходимост.

За леки автомобили са отворени старопланинските проходи Дюлински, Вратник, Шипка, Петрохан, прохода на Републиката и Ришки.
Проходите Пампорово, Рожен, Превала и Печински са отворени, но е задължително ползването на вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета.

Остава забраната за движение на автомобили с тегло над 10 тона към Република Румъния.

Всички 27 областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим.

Гражданите могат да получават информация за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа от интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура” – www.api.government.bg, както и на горещия телефон 0700 130 20. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Да помогнем на пострадалите в село Бисер
7 февруари 2012
Публично обсъждане на бюджет 2012 г.
9 февруари 2012