Времето в общината е ясно, слънчево и много студено. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 13,3°С Видимостта е добра. Духа слаб югоизточен вятър със скорост до 2 м./сек. Височината на снежната покривка в централната градска част е около 30 см. На прохода „Шипка” и в курортен комплекс „Узана” достига до 140 см. Влажността на въздуха е 82 %. Проходът Шипка е почистен, опесъчен и е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е минус 14°С. Пътят за Узана е заснежен и проходим при зимни условия. Движението на МПС в посока Узана да се извършва задължително с вериги. Височината на снежната покривка в района достига 150 см. Видимостта е добра. Времето е ясно, студено. На места има образувани преспи. Температурата на въздуха е минус 14°С. Нормално проходими при зимни условия са участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново, Габрово - Боженци.

Водачите да не спират (паркират) автомобилите си по начин пречещ на движението на тролейбусния транспорт, както и на снегопочистващата и сметосъбиращата техника. С особена важност това се отнася за крайните спирки (местата за обръщане на автобусите).

От Е.ОН съобщават, че няма потребители лишени от ток. Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. Справка за движението на междуселищните автобусите гражданите могат да получат на тел. 066 80 55 66 – автогара. Топлофикация Габрово, Хлебозавод „Габрово” и ВиК изпълняват нормално своите задължения. Поради аварии, днес ще бъде спряно водоподаването в централна градска част и на ул."Емануил Манолов".

Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища през учебната 2011/ 2012 година са превозени до ОУ Хр. Ботев, СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий”и водят нормален учебен процес.

Радиационният фон е 0,020 мр./ч, и е в границите на нормалния, естествен гама фон за община Габрово.

Прогноза:
Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Температурата на въздуха бавно ще се повишава и очакваната максимална температура днес е да бъде около минус 3°С.
Атмосферното налягане в сутрешните часове е по-ниско от средното за месеца и през деня няма да се променя съществено.
В планината ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по старопланинското било преди обяд все още и силен запад-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 м около минус 2°, на 2000 м около минус 9°.

Снежната покривка в планината е много дебела и ПСС предупреждава, че тя е нестабилна, навята на преспи и има много голяма лавинна опасност. Условията за туризъм в Стара планина може да видите тук.

На телефоните на ОбщСС няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово. При възникване на кризисна ситуация, породена от усложнената зимна обстановка можете да потърсите помощ на тел.112 и телефоните 803 328 и 818 375;

ВНИМАНИЕ! Община Габрово напомня някои от задълженията и отговорностите на своите граждани, ръководители, собственици на фирми, наематели или ползватели на търговски обекти, ателиета за услуги, кооперации, държавни учреждения, учебни заведения, детски градини и обществени организации, съгласно разпоредбите на Наредба №1 за чистотата в Габровска Община, а именно:
Съгласно чл. 2 и чл.19 - "Да почистват редовно:
1. Прилежащите тротоари от сградите, а там където няма такива - по дължината на обектите и на ширина 2 м от тях;
2. Дворовете и входовете около обектите;
3. През зимния сезон терените по т.1 и т.2 да се почистват от сняг и ледени висулки от сградите."
Съгласно чл.15 "Поддържането на чистотата на местата за паркиране на лични и обществени превозни средства е задължение на собствениците им и на експлоатиращите паркингите фирми, предприятия и организации.
Съгласно чл. 24 т. 7, т. 8 и т. 9 "Забранява се:
- Хвърлянето в кофите и контейнерите за смет на горива и избухливи вещества, горящи и неизгасени отпадъци, твърди и обемисти предмети, строителни материали, течности, стружки и др., които могат да повредят сметосъбиращите машини и съдовете за смет;
- Изхвърлянето на битовите отпадъци извън контейнерите и съдовете за смет и препълването им;

Кметът на Габрово г-жа Таня Христова празнува Трифон Зарезан с клуб "Веселие"
13 февруари 2012
Габровския камерен оркестър отбелязва 60-годишния юбилей на цигуларя професор Йосиф Радионов
15 февруари 2012