Обявена е обществената за избор на изпълнител за извършване на проектиране, строителство и авторски надзор /изпълнение на инженеринг/ на обект – основен ремонт на общински път по направлението - кв. Етъра – кв. Шумели – кв. Ябълка. Крайният срок за подаване на заявления за участие е 12.11.2024 г.

Предстоят основни ремонти на още две направления от общински пътища в Габрово - към Соколски манастир и на пътя с. Борики – с. Източник.

Строителните работи на пътя към квартал Ябълка предвиждат нова конструкция на уличните и тротоарните настилки с необходимата носимоспособност и равност на настилката, осигуряване на оттичането на повърхностните води, основен ремонт уличното осветление. 

За пътя към Соколски манастир "Успение Богородично" също е предвидена нова конструкция на пътната настилка. По това направление е необходим ремонт на съществуващи водостоци и нови укрепителни съоръжения в определени участъци. В подготовка е обществената поръчка за избор на изпълнител.

Основният ремонт общинския път Борики-Източник включва нова конструкция на уличните и тротоарните настилки и осигуряване на оттичането на повърхностните води, ремонт на уличното осветление. Необходим е проект за организация и безопасност на движението, тъй като голяма част от този път съвпада с уличната мрежа на град Габрово и селата Борики и Източник. Обектите са част от Инвестиционната програма към държавния бюджет.

 

Снимка /илюстративна/: Архив Община Габрово

Общината търси изпълнител за проектирането на водоснабдяването на 6 села по направлението на с. Седянковци, предстоят ремонти на улици в още 8 села
23 октомври 2024
Басейнът в училище „Отец Паисий“ и нов спортен комплекс в кв. Трендафил са сред новите обекти в Инвестиционната програма за общински проекти
23 октомври 2024