Писателят Тодор Костадинов ще запознае габровци с творчеството си следващия вторник – 22 октомври, от 17:15 часа в читалнята „Д-р Петър Цончев“. Новината съобщават от Регионална библиотека „Априлов – Палузов“, която ще е домакин на срещата.

Акцентът ще бъде поставен върху най-новата книга на Костадинов – „Разкази против забрава. Анти-некролози“, излязла от печат през 2023 година. В нея писателят представя срещите си със знакови български личности от близкото минало и съвременността. В забележителното издание е подреден пъзел от весели и смешни, тъжни и трогателни, но до една напълно истински истории, свързани с живота на редица известни хора в страната ни.

Тодор Костадинов е роден през 1959 година в град Сунгурларе (Бургаска област), но животът му е завинаги свързан с любимия Пловдив, където завършва математическа гимназия, а по-късно учи българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Автор е на сборника с разкази „Девет дни в Париж“, на повестта „Забрави страха, Филипе“ и на романите „Признай, че мислиш за мен“ и „Софийско жителство“.

След дълга творческа пауза се появява книгата „Ничия. Трите начина на Мариана. Пловдивски разкази“, издадена през 2022 година. За нея Тодор Костадинов получава националната литературна награда за проза и поезия „Стефан Фурнаджиев“ за 2023 година.

За първи път в Габрово - Нощ на индустрията на 18 октомври
15 октомври 2024
На 19 октомври Регионалната колегия на БЛС ще връчи наградите Лекар на годината 2024 за област Габрово
16 октомври 2024