За първи път в Габрово ще се проведе инициативата "Нощ на индустрията". Събитието ще се състои на 18. октомври, а Община Габрово е партньор заедно с Общински пътнически транспорт, които ще предоставят три екоавтобуса, с които участниците да се движат по направленията. 

Събитието се организира от сдружение “Мост между поколенията”, а в основата на концепцията стои индустрията като важен икономически фактор и доближаването ѝ до младите хора, които живеят в съответния регион, като съществен двигател за повишаване на жизнения стандарт в даденото населено място, популяризиране на възможностите за работа и кариерно ориентиране, както и за промяна на квалификацията и преквалификация.

Първото пилотно издание на инициативата е проведено в гр. Стара Загора, където 6 производствени компании от 20 часа до късно след полунощ посрещнаха ученици, студенти, младежи и граждани в работоспособна възраст и ги запознаха с произвоствените процеси.

В НОЩ НА ИНДУСТРИЯТА Габрово компании домакини са: Мехатроника АД, Дикси ЕООД, Дзалли ООД, АМК ООД, Пластформ ООД и МАК АД

Участието е безплатно за всички физически лица. 

Във второто издание на инициативата за тази година организаторите от сдружение “Мост между поколенията” си партнират с Община Габрово, Технически университет Габрово, Областна Администрация Габрово и компаниите домакини. 

Официалното откриване на събитието е от 19 часа в зала “Пенчо Семов” на хотел Балкан. 

Изтича времето за регистрация, която е възможно да бъде направено  до 16.10.2024 на следния линк https://ni.irsbg.info/event-gabrovo/ 

Стартира Международният Лайънс конкурс за деца „Плакат на Мира“
15 октомври 2024
Тодор Костадинов представя творчеството си в Габрово
16 октомври 2024