Днес в Габрово тържествено ще отбележим 130 години предучилищно образование с музикален спектакъл на пл. „Възраждане“ с участието на малчуганите от четвъртите групи на детските градини. Началото е 16:00 ч. Събитието се организира от Община Габрово и детските градини „Дъга“, „Мечо Пух“, „Младост“, „Мики Маус“, „Радост“, „Ран Босилек“, „Перуника“, „Първи юни“, „Слънце“ и „Явор“.

В рамките на събитието в павилиона на уменията ще бъдат представени съвременните методи на предучилищното образование, където малките габровчета в творчески ателиета ще представят разнообразни техники за изработване на различни предмети – малките родолюбци ще направят макет на паметника на свободата, както и мечтаната за всяко дете детска градина; ще изработят пана от различни видове семена, ще тъкат на станчета; ще изработят изделия от рециклируеми материали, ще има цветя от балони и хартия; ще се рисува с пръсти, ще се нижат гривнички, ще се нижат ластици, както ще бъде представена и техниката „ЕБРУ“ -  създаване на невероятни цветни форми и фигури върху хартия, използвайки магичната сила на водата

Каним Ви да споделим този момент с децата на Габрово, да подкрепим тяхната изява и да засвидетелстваме уважение към всички, които са отдали сърцето си на предучилищното образование.

Във връзка с провеждане на празничното събитие и с оглед безопасността на присъстващите деца  ще бъде въведено временно ограничение на движението по бул. "Априлов" в участъка от сградата на съда до Областна администрация - Габрово за времето от 15:00 до 18:30 ч.

Форум театър „Цветни сенки“ гостува в Габрово по повод Световния ден на психичното здраве
10 октомври 2024
Палаузовото училище е с нов покрив
10 октомври 2024