По повод световния ден на психичното здраве Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Превантивно-информационният център към Община Габрово организират представяне на форум театрален спектакъл „Цветни сенки“ на театрално-социална формация „Театър Цвете“ – гр. София. Представлението е насочено към предотвратяване на употребата на наркотични вещества и на последващите от нея здравни рискове.

Форум театър „Цветни сенки“ е вълнуваща театрална игра, в чиято първа част актьорите представят на публиката проблем, свързан с употребата на наркотици. Във втората част публиката взима активно участие, давайки предложения за изход от трудната житейска ситуация. А най-интересно става на финала, когато се разгаря дискусия, водена от актрисата Екатерина Казакова –  дали главната героиня Албена е можела да откаже, кога е можела да спре, кой е можел да й помогне?

Форум постановката е насочена към ученици от гимназиална образователна степен и предоставя възможност на публиката да преживее в безопасна среда различни модели на поведение в евентуални проблемни ситуации. Превенцията по метода “учене чрез преживяване“ е изключително въздействаща и ефективна, тъй като активно въвлича зрителите в намирането на алтернативи на рисковите поведения.

Спектакълът ще бъде представен на 11 октомври /петък/, от 15.00 ч., в зала „Възраждане“. Има само едно условие, за да присъствате – да сте навършили 13 години.

Вход свободен.

 

 

XXII издание на Празника на духовната музика - 12 и 13 октомври
10 октомври 2024
Заповядайте на спектакъл на децата на Габрово
10 октомври 2024