Любими български изпълнители, съпроводени от  група "ЖестиМ" и децата от музикална школа „Звезди в аванс“, Upstream Voices,  Даная Александрова и танцова формация „Дряновица“ вдигнаха настроението в препълнената зрителна зала на Дома на културата “Емануил Манолов“. Концертът беше част от Националното турне на концерти с каузи под наслов „С песен и стих в сърцата“, който се организира от сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ (СНАМП) и студио „Спринт Проджект", а за нашия град с подкрепата на Община Габрово.

Мисията, към която и Габрово се присъедини включвайки се в събитието е повече информираност, свързана с репродуктивното здраве на младите хора в България и в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми. Целта е привличане вниманието към социално-значимата тема – превенция и навременни изследвания за установяване на репродуктивните възможности в ранна възраст и вземане на адекватни мерки.

Концертът има и още една национална кауза и тя е „За повече българска музика в национален ефир“, подкрепена от огромна част от българските музиканти и изпълнители. Целта на кампанията е да се даде гласност на каузата за съхраняване на българската култура, българския език и националната ни идентичност като цяло. 

Община Габрово благодари на Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ и Студио Спринт Проджект, че избраха нашия град за една от спирките на турнето. Благодарим на изпълнителите, които излязоха на габровската сцена, тяхното участие в концертите с кауза говори повече от хиляди думи, показва огромните им сърца и е доказателство, че обединени можем да постигнем всичко.

Анализ от анкетно проучване и План на велосипедна мрежа на гр. Габрово
25 Септември 2024
Микрофестивалът Инфундибулум обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд
25 Септември 2024