Четири обекта ще бъдат реализирани по тазгодишната кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено”, която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите.

Инициативата е насочена към реализация на дейности по благоустрояване на обекти общинска собственост: поддържане на вътрешно квартални, околоблокови, алейни пространства и подходи. Целта е подобряване на средата и опазване на изграденото с участие на граждани и граждански сдружения, юридически лица и неправителствени организации.

Съгласно основните допустими дейности по програмата тази година и четирите обекта са свързани с полагане на асфалтови настилки - в квартал Шенини, ул. Градище 9, с. Беломъжите и в с. Поповци, където ще се довършва втора част на обект, стартирал по кампанията за миналата година. Общата стойност на обектите е 87 678, от който 38 899 лв са съфинансиране от общинната, а крайният срок за изпълнение на дейностите е 30 октомври т.г.

През миналото издание на програмата бяха подадени и реализирани два обекта на обща стойност близо 9 000 лв. Общият бюджет на инициативата тази година беше увеличен на 55 000 лв. с цел насърчаване прилагането на публично-частно партньорство между Общината и физически и юридически лица при извършването на дейности по благоустрояване като устойчив модел на взаимодействие, а така също насърчаване и ангажиране на гражданското участие за изграждане и опазване в жилищните зони.

Отговорността по реализиране на предвидените дейности е на местната общност, Община Габрово финансира и контролира дейностите, съгласно сключените споразумения с всеки един от заявителите.

Таня Христова откри Новата учебна година в VI ОУ „Иван Вазов" и призова всички заедно да учим „Най-големият урок в света“
16 Септември 2024
Имунология и витамини – популярно и на достъпен език
16 Септември 2024