Актьори от Държавен куклен театър – Габрово ще изиграят представлението „Грамотното мишле“ на 11 септември 2024 г. в Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов“. Театралната миниатюра, чийто автор е Радостина Андреева, ще започне в 11:00 часа в залата за събития и срещи на детския отдел.

Сюжетът разказва за едно малко мишленце и неговите приключения в света на вълшебните букви. Артпроявата е безплатна и е част от проекта „В началото бе Словото…“ – от глаголицата до съвременното изкуство“, реализиран с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово.

В дейностите бяха включени четири творчески ателиета под общ надслов „Светът на глаголицата“ – оцветяване на глаголически букви, рисуване върху коприна, забавни образователни игри, ателие за папиемаше и колажи „Втори живот за вестници, списания и книги“, както и събитие за създаване на приказки с литературно четене.

В заключителната част на проекта на 27 септември 2024 г. в Художествената галерия „Христо Цокев“ ще бъде открита изложбата „Изкуство в книга „Ars in Libro“.

Започна Седмицата на пожарната безопасност
9 Септември 2024
Доцент от ТУ-Габрово показва плетени играчки в Дечковата къща
9 Септември 2024