Кметът на Габрово Таня Христова беше гост на официалното закриване на Националния турнир по футбол "Купа Габрово 2024", по време на което бяха връчени отборни и индивидуални награди.

Към присъстващите на спортното събитие кметът се обърна с думите: „Изключително съм щастлива, че Националният турнир по футбол "Купа Габрово 2024" се проведе успешно за трети път в нашия град. Толкова много малки футболисти и бъдещи надежди се състезаваха през тези три дена с много емоция и енергия и най-вече с екипност. Поздравявам всички малки и по-големи футболисти, дошли от цялата страна, за да покажат своите най-добри умения. Поздравявам всички, които направиха този турнир възможен, защото са впечатляващи броя участници и изиграни мачове. От сърце пожелавам следващото издание да е още по-успешно и мащабно.  Желая на участниците много успехи. Благодаря на всички, които се грижат за това футболната игра да бъде от най-ранна възраст достъпна за нашите деца, защото само откривайки и изграждайки таланти можем да очакваме в бъдеще българският футбол да заеме своето достойно място в спорта. Благодаря на родителите за подкрепата, защото без тях тази игра няма как да е успешна.“

Националният турнир по футбол "Купа Габрово 2024" се организира за трета поредна година от ОФК Янтра и Община Габрово. Тази година като партньор и съорганизатор се включи и Олимпия Футбол Клуб. В турнира се включиха над 300 деца на възраст между 7 и 13 години, които в рамките на трите дни изиграха 40 мача в три потока - Футбол 5 (родени 2016), Футбол 7 (родени 2015) и Футбол 11 (родени 2011). В отделните възрастови групи участие взеха отборите на Янтра, Лудогорец (Разград), Етър (Велико Търново), Олимпия (София), Розова долина (Казанлък), Делфини (Варна), Севлиево, Троян, Болярчета (Велико Търново) и Локомотив (Дряново).

Снимки от награждаването може да видите в линка 

 

139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия
6 Септември 2024
Започна Седмицата на пожарната безопасност
9 Септември 2024