Важен мач срещу един от отборите заявили като цел влизане в Първа лига ще изиграе днес „Янтра“ на стадион „Христо Ботев“. В среща от 7-я кръг на първенството във втория ни футболен ешелон габровският тим ще премери сили с коравия състав на „Добруджа“ (Добрич). Двубоят е с начален час 17:30 и ще бъде предаван пряко по „Диема спорт“.

Мачът ще бъде по-особен за старши треньорът на „Янтра“ Тодор Киселичков, който до края на миналото първенство водеше именно тима на „Добруджа“.

Сега Киселичков ще се изправи срещу бившия си спортен директор Атанас Атанасов - Орела, който пое кормилото на добруджанци. Любопитен факт е, че Атанасов е бил начело и на представителния габровски отбор в „Б“ група в началото на треньорската си кариера през сезон 2002/2003.

Наставникът на габровския тим ще има на разположение силен коз за предстоящия двубой – полузащитникът Мартин Райнов. Бившият капитан на „Левски“ подписа договор с клуба от родния си град в края на изминалата седмица и е готов да дебютира за „ковачите“. В състава на „Янтра“ няма кадрови проблеми. Единственият контузен играч е Даниел Гаджев, който се възстановява след операция на коляното. Божидар Томовски и Цветелин Радев, които пропуснаха гостуването в Ловеч, ще бъдат на линия, тренировки поднови и Валентин Цветанов.

И двата състава са с еднакъв актив от по 10 точки след първите 6 кръга.

С 6 повече има лидерът „Пирин“, с 14 е дублиращия отбор на „Лудогорец“, а с 12 е третият в подреждането „Монтана“.

„Янтра“ е в серия от три поредни победи, тимът от Добрич пък е без поражение от началото на сезона. Съставът на Атанас Атанасов има две изразителни победи и четири равенства до момента, три от тях при гостувания.

Любопитно е съдийското назначение за двубоя. Ръководството на срещата е поверено на Борис Попов. Реферът от Русе ръководи домакинския двубой на „Янтра“ срещу дублиращия отбор на „ЦСКА 1948“ (София) през миналия сезон и беше с основен принос за загубата на тима ни с 0:1, като пропусна игра с ръка при гола на „червените“. Реферът спести дузпа и червен на гостите и показа такъв на Велислав Вуцов, който в последствие получи наказание от няколко мача. Арбитърът също беше санкциониран и изваден от нарядите до края на есенния полусезон. Сега Попов отново се връща на стадион „Христо Ботев“. Негови асистенти ще бъдат Петър Митрев (София) и Димитър Русев (София). За четвърти съдия е назначен Вилиян Видинов (София).

Делегат на БФС ще бъде  Илиян Киряков (Велико Търново), а съдийски наблюдател -  Георги Славов (Плевен).

На срещата се очаква да присъстват и привърженици на тима от Добрич.

Предвид това е направена организация и горният южен вход на стадион „Христо Ботев“, разположен на ул. Баба Зара и ул. Митко Паузов, ще бъде отворен само за гостуващи фенове. Габровските любители на футбола ще бъдат допускани само през традиционния северен вход (откъм стълбите).

Проблемът с достъпа до жилищни имоти местност Шенини е решен
2 Септември 2024
На 15 септември Софийски солисти ще открият Дните на камерната музика
2 Септември 2024