Късно снощи в България, след отлично представяне в 28-то Световното първенство в Бирмингам, Англия, кацнаха габровските състезателки, включени в националния отбор на България по скокове на батут - Христина Пенева, Мариела Пенева и Симона Иванова. Придружени от треньорът си Пламен Нанев, те се прибраха в родния си град, а тази сутрин се срещнаха с кмета на Община Габрово Таня Христова.

На Световното първенство Христина Пенева извоюва бронзов медал при момичетата до 12 години и влезе в историята на този спорт у нас като първият български състезател, който се качи на почетната стълбичка на Световно в олимпийската дисциплина батут – индивидуално.

Към поредния безспорен успех на Христина бяха добавени още едно шесто и две 10-ти места. Престижното шесто място на планетата беше извоювано от Христина и Симона Иванова в дисциплината батут - синхрон, при момичетата до 14 години. По-голямата сестра на Христина – Мариела Пенева пък се класира 10-та на батут индивидуално при девойките до 16 години, преборвайки тежката конкуренция.

Кметът Таня Христова поздрави момичетата, представили толкова достойно страната ни. По време на разговора с тях, тя даде обещание при първа възможност да присъства на тренировките на целия отбор. Освен това Таня Христова лично се ангажира да търси средства за ремонт на тренировъчната зала, за да може момичетата да се подготвят в по-добри условия и да продължат да прославят града ни.

Точно преди година Христина Пенева извоюва второто място в дисциплината батут-синхрон при момичетата на възраст 11-12 години на 20-ото световно първенство по скокове на батут, двоен мини батут и пътека, което се проведе във френския град Метц. Сред наградите й само през2011-та са и цели три златни медала в дисциплините батут, батут-синхрон и двоен мини батут от Държавния индивидуален шампионат по скокове на батут.

Японската национална телевизия с пряко предаване от Габрово
28 ноември 2011
От 1 декември касите на Дирекция „Местни данъци и такси” ще работят с удължено работно време
30 ноември 2011