Отборът на „Янтра“ посреща състава на „Локомотив“ (Горна Оряховица) в ново регионално дерби от трети кръг на Втора професионална лига. Мачът е тази неделя, 4 август, от 18:00 часа на стадион „Христо Ботев“.

Двубоите между тимовете от двата съседни града винаги будят интерес.

Тимът от Горна спечели професионалния си  статут през миналия сезон и е амбициран да запази мястото си във Втора лига. „Янтра“ се цели в предните позиции на класирането.

Както е известно, габровският тим допусна минимална загуба в регионалното дерби с Етър пред повече от 2200 човека на стадион "Христо Ботев" в Габрово в първият кръг от новото първенство. Във втория кръг Янтра изпусна да вземе трите точки от неблагоприятното гостуване на едноименния "Марек" в гр. Дупница. Дупничани изравниха в последните минути, за крайното 1:1 в мача. Така след изиграване на първите два кръга "Янтра" има 1 точка и голова разлика 2-3.

От своя страна завърналият се в професионалния футбол, тим на Локомотив Горна загуби и двамата си мача от началото на първенството. Загуба с 2:0 навън от втория отбор на Лудогорец и класическа домакинска загуба от Монтана.

Предстоящата среща в неделя е от изключителна важност и за двата отбора, който търсят първата победа в новото първенство. Янтра ще се опита да затвърди добрата си игра от първите мачове с победа, а отборът на Локомотив ще се бори за отбелязване на първото си попъленение обратно в префионалния футбол. В предстоящата среща няма да могат да вземат участие опитните Даниел Гаджев, Ивайло Михайлов и Мартин Ангелов, които се възстановяват от контузии.

Съдийската комисия на БФС назначи Мартин Марков за главен арбитър на двубоя от третия кръг на първенството във Втора лига между съставите на Янтра и Локомотив (ГО). Асистенти на Марков в срещата ще бъдат Николай Михайлов (Монтана) и Димитър Мекушин (София). Функциите на четвърти рефер ще изпълнява Валентин Стефанов (София),  а съдийски наблюдател ще бъде Атанас Бозев (Пловдив).

Билетите за срещата вече са в продажба в мрежата на „Евентим“ и при партньорите им, както и във фен магазина на клуба. Те са на цена от 7 лева. Клубът продължава продажбата на  абонаментни карти за сезон 2024/2025. Абонаментната карта дава възможност за достъп на всички домакински мачове на отбора във Втора лига. Картите са два вида. VIP картата, която осигурява достъп в сектор "А" и паркомясто, е на стойност от 349 лева. Сезонната карта е 89 лева и е на доста изгодна цена за верните привърженици на отбора, които планират да наблюдават всички 19 домакински мача на тима през сезона. Както и до момента, всички деца под

7 годишна възраст ще бъдат допускани безплатно на срещите, но те трябва задължително да бъдат с придружител.

Двубоят е тази неделя с начален час 18:00 на стадион „Христо Ботев“. По предварителни данни се очаква двубоят да бъде посетен и от над 150 фенове на „локомотивци“. Предвид това е направена организация и горният южен вход на стадион „Христо Ботев“, разположен на ул. Баба Зара и ул.

Митко Паузов, ще бъде отворен само за гостуващи привърженици.

Габровските любители на футбола ще бъдат допускани само през традиционния северен вход (откъм стълбите).

 

Откриха официално реконструирания хотел на музей „Етър“
1 август 2024
СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА 2024 ви очаква на 3 и 4 август в Боженци
2 август 2024