„Спорт с ГРАВЕ за ЗДРАВЕ“ събра в Габрово повече от 230 участници от страната – ръководството и служители на застрахователната компания, заедно с техните семейства на така наречения Граве Пикник. Водени от политиката на компанията, за поглед изключително обърнат към семейството, децата, към човека и неговото здраве, ГРАВЕ България решава за втора поредна година да организира подобно събитие. Целта е от една страна с дейността си да бъдат обществено полезни и да дадат пример, а от друга, да създадат още по-голяма общност на семейството на ГРАВЕ. Да има дух на сплотеност, който да се усеща не само в екипа на компанията, но и у тези, които са близки да сърцата им и са част от живота им. Затова избират за своя локация Габрово - в сърцето на България.

„Спорт с ГРАВЕ за ЗДРАВЕ“ е мотото на тазгодишната кампания, с която застрахователите и техните семейства искат да насърчат партньорството между хора и институции, да покажат как всички ние заедно можем да създаваме, но и да се грижим за това, което сме направили, за което сме отдали време, труд, енергия и средства.

Поставяйки във фокуса на инициативата изграждането на спортни навици, подкрепянето на спортни активности за по-здравословен начин на живот, ГРАВЕ България взема решение да дари реновирането на спортния навес на ръгби стадиона в Габрово. Така Ръгби клуб „Янтра“, който започна да пише своята втора половинвековна история от създаването си, ще посреща фенове и гости съвсем спокойно в по-представителна зона.

Направеното дарение беше официализирано с церемония, по време на която в знак на благодарност кметът на Габрово Таня Христова връчи Свидетелство за дарение на Габриела Генова и Надежда Щерева в качеството им на членове на Управителния съвет на ГРАВЕ България. Реновираното съоръжение беше открито с прерязване на лента по волята на дарителя, а минути по – късно на стадион „Христо Смирненски“ се състоя и демонстрация на ръгби спорта.

И тъй като акцент в инициативата е спортът за здраве, организаторите от ГРАВЕ България се бяха погрижили да има спортни активности за всички.

В рамките на инициативата, в по-ранните часове на деня, служителите на компанията и техните семейства запретнаха ръкави и с четки и бои освежиха детски съоръжения и пейки на детска площадка в квартал „Младост“.

ГРАВЕ България Животозастраховане ЕАД е българско застрахователно дружество, част от концерна GRAWE Insurance Group, основан през 1828 година в Грац, Австрия. За своето над 195-годишно развитие GRAWE се е превърнал в един от водещите застрахователни и финансови концерни в Централна и Източна Европа и притежава над 40 дружества в областта на застраховането, банковата дейност и управлението на недвижима собственост.

През 2025 година ГРАВЕ България ще отбележи четвърт век от основаването си. През цялото това време тяхната дейност е насочена в посока защита на здравето и живота, хората и техния дом, посредством инициативите и продуктите, които предлагат.

През август няма да се предоставят награди от вендинг системата
26 юли 2024