"Добро утро на всички на узанската поляна! Вероятно това място е най-гостоприемното в целя регион в момента, защото за разлика от жегата и задуха в градовете тук в сърцето на Балкана е прохладно, свежо и истински магично. Място, което заедно превръщаме в царство на екологични идеи, активности, посветени на здравето, на децата и младите, на храната за тялото и душата, на общото ни по-зелено бъдеще. Благодаря на всички, които ни помагат този фестивал да се случи и правят така, че зелените идеи да стават част от нашия живот.

Този фестивал не е само на Общината. Той е на всички, които работят, за да виждаме усмихнати хора наоколо. От момчетата, които разпъваха шатри, през хората, които организират реда или бдят да няма пожари, до невидимите пчелички, които осигуряват чистотата и всички вие които сте тук, за да бъде пространството наоколо пъстро, любопитно, забавно, интересно, красиво и вкусно и правите фестивала незабравим.

Благодаря ви! Благодаря и на партньорите, които ни подкрепят и помагат!

Узана поляна фест ни превръща в общност. Той е нашето общо вълнуващо приключение, което стана на 4 години, вече стои уверено на краката си и показва, че може да случва по-най добрия начин и няма логистично предизвикателство, което да го изплаши", каза кметът на Габрово Таня Христова при откриването на най-зеления фестивал на лятото в местността Узана.

Тя подчерта, че фестивалът стават притегателен център за хиляди хора, които искат планетата, земята, България, Габрово и Узана да продължат да бъдат истински зелени!

Кметът на Габрово обяви официалното начало на фестивала за 2024 г. и обещанието, че Узана поляна фест ще бъде и през 2025. г. 

В продължение на три дни географският център на страната – Узана става екологичен фестивален град. Всички изложители вече са на своите места, активностите за малки и големи, и дейностите по зони продължават.

Фестивалът е без вход и със свободен е достъпът и на домашни любимци.

Фестивалът Узана поляна фест се организира от Община Габрово и се подкрепя от официалните партньори – Мляко и млечни продукти „Боженци“, Мит и Ко ООД, Банка ДСК, Сенстейт технолоджи, Интернешънъл АСЕТ Банк, Ел Ейч Брокерс, Ритейл парк Габрово.

Медийни партньори на фестивала са Българска телеграфна агенция, Информационен сайт "Габрово нюз",  Информационен портал "За децата на Велико Търново". 

 

Куклен театър Габрово: Когато откриеш спомоществователи, с които да сбъдваш мечти
18 юли 2024
Пет дни в габровски села гостуваха участници в „Приеми ме на село“
22 юли 2024