Камерна зала на Държавен куклет театър - Габрово /ДКТ/ отдавна се нуждаеше от ремонт. Вече няколко месеца поетапно в нея се работи, а от седмици кипи усилен труд, информират от ДКТ.

"Основен наш съмишленик и инициатор на ремонтните дейности стана Пламен Петров - председател на Областното представителство на Камарата на строителите в България, заедно с екипа на "Баумит" България ЕООД - Петър Алипиев, Георги Иванов, Милен Михайлов, които безвъзмездно предоставиха качествени материали за работа. Камарата ни осигури работната ръка и всякакъв вид логистика за трансформацията на пространството от остаряло и неприветливо, до ново, модерно и функционално. Ако няма майстор, който не само има умения, но и влага много обич в работата си, тя не би дала нужния резултат. Специално благодарим на нашия майстор - Александър Александров.

Дори в рекордните температури, които показват термаметрите в средата на юли, етап след етап се осъществява мечтата на нашия екип - да създадем напълно обновена камерна зала за спектакли, предназначени предимно за най-малките ни зрители. В нея ще може да осигурим комфорт и за гостувания на музикални школи и изпълнители от всякакъв вид изкуства. Остават ни още доста довършителни дейности - електричество за аплици, окабеляване за аудио техника, полагане на нова подова настилка и други", допълват още от ДКТ.

Очакваме да се сдобием с висок клас противопожарноустойчива врата с помощта на  други наши дарители, монтиране на климатик също. Вярваме, че доброто привлича добро и към нашите досегашни спомоществователи ще се присъдинят нови. Всеки е добре дошъл да ни съдейства според желанието и възможностите си. Очакваме откриването на залата да съвпадне с новия творчески сезон, събощи директорът на театъра Алфедин Ахмедов.

 

Въвеждане на режимно водоснабдяване за селата Междени и Узуните
18 юли 2024
Таня Христова: Узана поляна фест ще бъде!
20 юли 2024