На 17 юли фондацията в помощ на жени, претърпели насилие - Флай - първо обичай себе си, ще отбележи първата си година, съобщи основателят на организацията Марина Ангелова.
"Мисията ни е стимулиране, насърчаване, предоставяне на помощ и пълна подкрепа на жени, претърпели насилие, потенциални жертви на домашно насилие и техните близки. Фокусирани сме върху активност за превенция на насилието във всичките му форми, върху гласност, публичност и мониторинг за областта по темата, с приоритетна дейност - психологическа подкрепа, индивидуални и групови консултации, супервизии и обучения", допълни Марина Ангелова.
От началото на тази година, фондацията е член на българската платформа към Европейско Женско Лоби и работи успешно с органите на реда и местната власт.

Като организация с особено деликатно предназначение фондацията притежава нужните сертификати за сигнализиране и защита на лица, за оценка на риска и разпознаване на съмнителни клиенти на ДАНС, методика на съдебнопсихиатрична експертиза, криминално и психологическо профилиране на неизвестни извършители, психологическо консултиране при жертви на домашно насилие, две обучения по киберсигурност .

В рамките на година фондацията организира четири дарителски кампании, два уоркшопа, две информирани събития в Габрово и Трявна.

 

Община Габрово кандидатства за енергийно обновяване на ДГ „Мики Маус“ в с. Враниловци
15 юли 2024
Седмичен график за поддръжка на зелените площи на територията на град Габрово за периода 15-19 юли 2024
16 юли 2024