Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) при Община Габрово е разгледала двадесет възпитателни дела срещу двадесет и четири извършители, от които тринадесет момчета и единадесет момичета, към края на месец юни тази година.

Данните за отчетния период сочат единадесет непълнолетни извършители с тринадесет прояви. Най-чести са кражбите и агресивните прояви.

Наложени са 14 възпитателни мерки „Предупреждение“, 4 възпитателни мерки „Задължаване да участва в консултации, обучения и програми за преодоляване на отклоненията в поведението“ и 4  възпитателни мерки „Поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател“.

Един младеж полага труд в общинско дружество, след наложена възпитателна мярка "Задължаване на непълнолетния да извърши определена работа в полза на обществото“, друг е с възпитателна мярка „Предупреждение за настаняване във възпитателно училище-интернат с изпитателен срок 6 месеца“ и един малолетен ще бъде настанен във възпитателно училище-интернат.

Комисията е наложила и една възпитателна мярка за родител „Поставяне под възпитателен надзор на родителите със задължение за полагане на засилени грижи“.

 

 

Награди от вендиг системата – месец юли
28 юни 2024
Инициативи в ДГ „Дъга” по Безопасност на движението по пътищата
28 юни 2024