Доброволци от доброволно формирование „Янтра“ Габрово ще участват в Национално състезание за доброволци, организираното от сдружение „Национална асоциация на доброволците в Република България" и Министерството на вътрешните работи. То ще се проведе на 22.06.2024 г. в гр. Троян и е по повод 5 юни, Българския ден на доброволеца за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

Отборът ни ще участва за първи път в подобен род състезания, които се провеждат от 2022 г насам и имат за цел популяризиране дейността на доброволните формирования, установяване и повишаване на практически умения и готовност за правилни действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Доброволците ни ще премерят сили в три колективни и една индивидуална дисциплина. Колективните дисциплини включват: "Поставяне на шланг за бързина и издърпване на въже с гума“; „Построяване на смесена водопроводна шлангова линия“; „Щафета - построяване на дига“. Индивидуалната дисциплина е „Гасене на тава с прахов пожарогасител“, като в нея участва само един състезател от отбор.

Доброволното формирование „Янтра“ към Община Габрово функционира от 2012 г. и към днешна дата се състои от 19 души в това число и ръководител, всички те преминали първоначален основен курс на обучение.

 

Още 8 обекта на Община Габрово получават финансиране от държавния бюджет
20 юни 2024
Посланикът на Кралство Белгия у нас удостои с почетно отличие Марияна Башева
21 юни 2024