Днес се открива най­-мащабното пътуващо книжно изложение „Алея на книгата“, което за трети път гостува в нашия град. Събитието се организира в партньорство между Община Габрово и Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“  с Асоциация „Българска книга“ .

В дните от 13 до 16 юни тазгодишното издание ще събере представители на седемнадесет водещи български издателства и както всеки път публиката ще има възможност за среща с автори на литература за деца и за възрастни.

Шатрите на книжното изложение, ще бъдат разположени на пешеходната улица „Радецка“, а срещите с авторите и съпътстваща програма ще се състоят в двора на Интерактивния музей на индустрията. Габровската публика и гостите на града могат да очакват интересни срещи с Михаил Вешим, Ангел Иванов, Владислав Симеонов, Боян Боев. Разбира си е и в това издание най-малките габровчета ще имат възможността да се срещнат с увлекателните разказвачи на детски истории Радостина Николова и Мая Бочева. А преди всяка среща Държавен куклен театър – Габрово ще ги зарадва с куклено представление – в събота „Зли вълшебства с весел край“, а в неделя – „Червената шапчица“.

Официалното откриване на “Алея на книгата” е в 17:30 часа в двора на Интерактивен музей на индустрията, а тридесет минути по-рано може да се насладите на музикалния поздрав на Оркестър „Габрово“ към всички приятели на книгата. В 18:00 ч. е и първата от поредицата „Срещи с автограф“ с майстора на хумора и сатирата Михаил Вешим.

Работното време на изложението от четвъртък до събота включително е от 10:00 до 19:00 ч., а в неделя – от 10:00 до 14:00 часа.

Очакваме Ви!

 

„Ще работя през ваканцията 2“
13 юни 2024
Габровецът Ангел Иванов представя „Баба“ в родния си град
14 юни 2024