Предствители на Общинските съвети по наркотични вещества и на Превантивно-информационните центрове от цялата страна пристигат днес в Габрово, за да вземат участие в XVIII Национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества.

Събитието се организира от Секретариата на Националния съвет по наркотични вещества и ОбСНВ-Габрово,  със съдействието на Национален център по обществено здраве и анализи и Регионална здравна инспекция-Габрово.

В  рамките на тридневния форум ще бъдат представени световни практики в превантивната дейност, актуални тенденции и насоки в работата с деца и младежи, специфики и аспекти на ефективните програми, имащи за цел утвърждаване на позитивни нагласи към здравословния начин на живот сред подрастващите, и др.

По време на конференцията ОбСНВ и ПИЦ-Габрово ще представят „Мостовете на доброто“ - филм за реализираните през последните години дейности, свързани с подпомагане процеса на лечение, рехабилитация и ресоциализация на зависими, включени в програмите на фондация „Общност в помощ на зависимите“.

Участниците в събитието ще имат възможност да гледат още един документален филм. Предпремиерно ще бъде излъчена лентата „Чистота или смърт“, който проследява личните истории на част от резидентите в Терапевтичен център „Свети Илия“ и техния път на лечение и възстановяване.

Официалната премиера на филма, с автор Дани Ненов, ще се състои на 14 юни (петък), от 19.00 ч., в зала „Възраждане“. Средствата от продажбата на билетите за събитието ще подпомогнат терапията на зависим, чието семейство е с ограничени финансови възможности.

Крайречната зона след МДХС на фокус в проект за зелени инвестиции
11 юни 2024
"Историите" на Лаура Димитрова и Стефан Алтъков
12 юни 2024