В рамките на Програмата за сътрудничество Габрово-Тун 2011 година в неделя, 20.11.2011, в Габрово пристига на официално посещение делегация от град Тун начело с Кмета господин Рафаел Ланц. В състава на делегацията са включени господин Уели Йост, депутат в Кантоналния парламент на кантон Берн и дългогодишен Председател на Сдружението за подпомагане на партньорството Тун-Габрово, господин Карло Килххер, депутат в Кантоналния парламент на кантон Берн и госпожа Жасмина Щалдер, координатор на партньорството Тун-Габрово и член на УС на Сдружението за подпомагане Тун-Габрово.
Кметът на Тун господин Ланц посещава за първи път Габрово. Наред с възможността за запознанство с партньорския град, с институции и организации, съпричастни към 15-годишното партньорство, той и ръководената от него делегация ще обсъдят с Кмета на Община Габрово госпожа Христова и ръководството на Общината Програмата за съвместна дейност през 2012 година и ще набележат мерки за продължаване на партньорството между Габрово и Тун в условията на променен начин на финансиране.

В културната програма на делегацията е включено посещение на АЕК Етъра и Дома на хумора и сатирата, както и посещение на Празничния концерт по повод 15-годишнината на партньорството Габрово-Тун.

Концертът ще се проведе на 21 ноември 2011 година от 18.30 часа в зала Възраждане /вход свободен/.
В концерта ще вземат участие групи и състави, чието изкуство е добре познато в Тун – Габровски камерен оркестър, солисти от Музикалното сдружение „Емануил Манолов” Габрово, участници в съвместния проект „Стипендии”, вокалната група „Габровските гласове” към читалище „Габрово” и Детски фолклорен ансамбъл „Габровче”.

Община Габрово ще подари на гостите от Тун изработен на компактдиск богато илюстриран обзор на 15-годишното партньорство, което е давало и продължава да дава богати плодове, да сближава гражданите на двата града и да прехвърля мост между културите на два народа.

15 ГОДИНИ ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО-ТУН
17 ноември 2011
Сътрудничеството между Габрово и Тун за 2012г. вече с реални параметри
21 ноември 2011