455 са зрелостниците, които средните училища и професионални гимназии от Габрово изпратиха тържествено в майските дни. Всеки един от тях получи лично послание от кмета на Габрово Таня Христова, което започва с думите: „Сигурно е странно да получиш хартиено писмо в дигиталната ера, в която живеем. Знам, че е малко old school, както го наричате вие младите, но писмото само по себе си носи очарование и послание. Знай, написаното на хартия остава, така както ти и всеки един твой съученик ще остане в сърцето на Габрово. Твоят град е място с изключително минало и сериозни амбиции за бъдещето, но те ще останат една химера, ако ви няма вас – млади, талантливи, смели хора, които да реализират своите мечти и цели в него. Защото градът – това сме всички ние. А вие, младите хора, сте двигател на промените, стига да вярвате в своя потенциал и да бъдете достатъчно постоянни, за да го развивате - с малки стъпки, но всеки ден.“ А финалът на писмото от кмета на Габрово гласи: „ Тривиално ще ти прозвучи, но бъдещето принадлежи на младите, а с хора като теб аз вярвам, че Габрово ще продължи да е жив и да се развива, защото той е дом, семейство, дълг, съдба, възможност! На добър час!“

Абитуриентските балове в Габрово ще са в дните от 23-ти до 26-ти май включително. И през настоящата година Община Габрово е създала организация завършващите ученици да преминат тържествено по червен килим, в края на който ще ги очаква кът за снимки, където да могат да запечатат този щастлив за тях момент. Трасето на дефилето остава непроменено от предходната година, след като на организирана среща с ученици, излъчени от всички завършващи класове бяха обсъдени и други варианти, но не бяха приети единодушно от всички.

На 23 май от 19:00 часа първи ще дефилира под празничната арка абитуриентите на СУ "Отец Паисий".

Най-много са абитуриентите в следващия празничен 24 май – 18:00 ч. е началото за тяхното тържествено преминаване по червения килим на пл. Възраждане. Това ще са учениците на СУ "Райчо Каролев", ПГТ "Пенчо Семов" и Национална Априловска гимназия. Изброяването им е според определения час за сборен пункт преди дефилето.

На 25 май ще може да видите абитуриентите на Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев". Те ще са на площад Възраждане от 18:30 ч.

На 26 май в 18:30 ч. абитуриентските балове за тази учебна година ще закрият зрелостниците на ПТГ"Д-р Никола Василиади“. 

 

С оглед осигуряване опазване на обществения ред, сигурността на гражданите и безопасността  на движението при провеждане на мероприятията на 23, 24, 25 и 26.05.2024 г. за времето от 17.30 до 21.00 часа се ограничава движението на моторни превозни средства по улиците: ул. „Скобелевска“,  бул. „Априлов“ от пресечката с ул. „Възраждане“ до пресечката с ул. „Райчо Каролев“.

Автобусите на градския транспорт по линии 2, 6 и 8 в посока кв. „Недевци“ ще се движат по ул. „Юрий Венелин“.

Община Габрово пожелава на всички абитуриенти и техните близки весел празник и призовава всички водачи на МПС да бъдат внимателни и да не допускат нарушения на пътя.

 

 

За 23 май е обявен жълт код за валежи
22 май 2024
Дискусия за медицината на бъдещето в Габрово с проф. Савелина Поповска и д-р Зорница Камбурова
23 май 2024