В Деня на Габрово почетната книга „Дарования и постижения“ беше допълнена с нови 160 имена на изявените и талантливи габровски ученици и техните постижения от национални и международни състезания в сферата на науката, изкуствата и спорта.

В пълната зала „Възраждане“ преди да връчи грамота на всеки от отличените кметът Таня Христова се обърна към децата, родителите, преподавателите и треньорите с думи на благодарност за смелостта, отговорността и усилията им:

 „Благодаря, че вие сте причината днес отново да преживеем една изключителна церемония – богата на емоции, постижения и победи! Днешният ден е вълнуващ. Този ден е закодиран да бъде празник и всеки ден ще е такъв, щом имаме събрани толкова много изключителни, специални, устремени, талантливи и наистина важни габровци. Вие сте нашият особен повод за гордост, защото заради вас и с вас светът има смисъл. Защото вие сте откриватели, творци и победители. Вие сте тези, които придавате смисъл на амбицията, управлявате постиженията, и като истински вълшебници боравите със знанието и шлифовате таланта. Благодаря ви от сърце, че днес точно вие сте нашите сбъднати мечти, нашите истински дарования и постижения!“ – каза в своето послание Таня Христова.

Книгата се попълва от 1994г., към днес тя вече включва имената на 4160 ученика, като в нея се вписват освен неговите успехите и имената на неговите учител, ръководител или треньор.

Имената на отличените ученици можете да видите в прикачения файл.

Галерия със снимки можете да видите в линка

Медиите – ключов партньор при реализацията на политиката за градско развитие
17 май 2024
Хиляди се забавляваха на Карнавал Габрово 2024
20 май 2024