Община Габрово изпраща трети сигнал към Районна прокуратура – Габрово и Областна дирекция на МВР за неправомерни действия в частен имот в местност Шенини.

Става дума за допълнително разкопаване в частна широколистна гора, причинило унищожаване на захранващ електрически кабел и прекъсване на електроснабдяването към жилищни сгради в местността.

През март в същия имот след разкопаване в широколистната гора беше причинено увреждане на водопровода, който захранва жилищните имоти. 

Новият изкоп е с дължина от около 5 метра, ширина около 1.30 метра и дълбочина близо 1 метър. Старият и новият изкоп са с приблизителна дължина от около 20 метра.

Тези действия не само допълнително възпрепятстват единствения транспортен достъп до имотите в местност „Шенини“, но и значително затрудняват и пешеходното преминаване.

По-рано Община Габрово изпрати два сигнала в прокуратурата както за увреждането на съществуващия водопровод, така и за преустановяването на единствения транспортен достъп до другите имоти в местността.

Припомняме, че частната гора, през която преминават комуникациите, е собственост на Фондация „Елпида“. С годините в гората се е обособил път, осигуряващ достъп до район в местност Шенини, в който има повече от десет застроени поземлени имота. Имотът на Фондация "Елпида" е бил държавен до 2007 г., след което е реституиран на наследници и впоследствие купен от настоящия собственик.

Водопроводът и електроснабдяването през имота са изградени още преди той да бъде реституиран.

Функционирането на ОИЦ – Габрово е осигурено до края на 2029 г.
13 май 2024
Седмичен график за поддръжка на зелените площи на територията на град Габрово за периода 13-17 май
13 май 2024