Договор за продължаване дейността на Областния информационен център (ОИЦ) подписаха кметът на община Габрово и ръководителят на Управляващия орган на Програма „Техническа помощ“.

Новото споразумение е за шест години и с бюджет от 876 995.66 лева. Средствата се предоставят безвъзмездно по процедурата за осигуряване на ефективна национална мрежа от 27 областни информационни центъра за периода 2024 – 2029 г. Включени са разходи за персонал, за услуги и материали, за провеждане на събития, както и за поддръжка на офисното помещение.

Екипът на ОИЦ ще продължи да популяризира структурните и инвестиционните фондове на Европейския съюз. Ще прилага интегрирания териториален подход в България, като участва в Регионалния съвет за развитие чрез звената за медиации и за публични консултации.

Новост в работата е обслужването „на едно гише“ чрез безплатна информация за финансирането от европейските фондове при споделено управление по програмите от Споразумението за партньорство.

Експертите на ОИЦ ежедневно информират на място, по имейл и телефон гражданите, бизнеса, неправителствените организации и други заинтересовани страни за възможностите, които дават еврофондовете, и за резултатите от проектите, които се реализират в област Габрово. Центърът партнира в редица инициативи на местно, национално и международно ниво.

ОИЦ – Габрово предоставя услуги от 2012 г. в рамките на проект „Изграждане и функциониране на областен информационен център в Община Габрово“, финансиран по ОП „Техническа помощ“ 2007-2013 г. След това работата му бе продължена по ОП „Добро управление“ 2014-2020 г. с проект „Осигуряване функционирането на ОИЦ – Габрово“, следван от проект „Осигуряване функционирането на ОИЦ – Габрово през периода 2019-2021 г.“ и проект „Осигуряване функционирането на ОИЦ – Габрово през периода 2022-2023 г.“. Новини за дейността на ОИЦ са публикувани на https://gabrovo.bg/bg/page/554.

„Адресът на сатирата” в Музея „Дом на хумора и сатирата“
13 май 2024
Община Габрово отново сезира прокуратурата за неправомерни действия в местност Шенини
13 май 2024