На официална церемония ще бъдат връчени отличията в ежегодния конкурс „Събитие на годината в областта на културата- Габрово’2023“, организиран от Клуб на будителите към НЧ „Будителите 2017”. Тя ще се състои на 12 март /вторник/ от 18:00 часа в Художествена Галерия "Христо Цокев" със специалното участие на Милица Гладнишка, Иван Велчев и Николай Воденичаров – Никеца.

Всяка година събитието обединява десетки културни прояви, проведени в Габрово, докоснали сърцата и оставили трайна следа в съзнанието на неговите участници и посетители. В определения срок от организаторите бяха подадени дванадесет предложения, които участваха в надпреварата за Културно събитие на 2023 година. Номинациите са от публиката и отново тя - чрез гласуване, както и оценките на журито определиха кое е събитието, което ще бъде отличено на първото място и оповестено на 12 март.

В десетото юбилейно издание на конкурса за пръв път се включва като организатор и Областният управител на област Габрово, който ще отличи културни инициативи от региона.

Събитието е реверанс към всички творци, меценати, ценители и публика!

Входът е свободен!

 

Онлайн излъчване за представянето на двете концепции за ИТИ на Община Габрово
8 март 2024
Таня Христова предлага ново решение на казуса с Централния пазар в Габрово
12 март 2024