Две книги, посветени на справянето с анорексията, ще представи в Габрово Людмила Людмилова – педагог, детски и семеен психолог.

Творческата среща ще се състои на 5 март 2024 г. от 17:15 часа в читалнята „Д-р Петър Цончев“ на Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов“.

Людмила Людмилова е преподавател по биология и химия в СУ ,,Максим Райкович“ – Дряново. Освен това е и терапевт, психолог и писател. През 2017 г. излиза дебютната и́ книга „Болестта на пеперудата“, в която тя разказва за анорексията на дъщеря си и нейния начин за справяне. Оттогава започва мисията и́ да помага на хората.

През 2023 г. е издадена втората и́ книга „Приказка за болката“. В нея авторката провокира читателите да се престрашат да навлязат в себе си, да преработят болките си и да започнат да живеят щастливо.

Людмилова се е специализирала в областта на семейните констелации (системни терапии) и лечението на хранителни зависимости. Автор е на собствен метод за лечение на хранителни разстройства.

Из дневника за болката…

„Болката е, когато си сам. Болката е, когато те лъжат. Болката е, когато не можеш да промениш действителността. Болката е, когато правиш всичко сам. Болката е, когато загубиш любовта на живота си. Болката е, когато не знаеш на кой свят се намираш. Болката е, когато светът е полудял. Болката е, когато сърцето ти е разбито. Болката е, когато ядеш сам. Болката е, когато и денят, и нощта отразяват самотата ти. Болката е, когато знаеш всичко, което ще се случи. Болката е, когато тялото боли повече от душата. Болката е, когато пиша за болката. Болката е, когато се опитам да си спомня какво съм искала да направя с живота си. Болката е, когато осъзная, че един ден няма да се събудя. Болката е, когато нищо около мен не се променя. Болката е, когато има болни деца. Болката е, когато стискаш нещо, което не е твое. Болката е, когато си се родил случайно. Болката е, когато не можеш да се изразиш. Болката е, когато не можеш да осъществиш мечтата си. Болката е, когато очите ти са празни, защото всичко са видели. Болката е, когато осъзнаеш, че продължаваш да живееш в болка.“

Куклен калейдоскоп 2024 през март в Куклен театър - Габрово
27 февруари 2024
Лектория по дерматология и училище за атопици на 11 март
28 февруари 2024